Slik holder du lenger

Varig lenger i seng

Hva betyr det ‘å vare lenger’?

Når folk snakker om «varig lenger» i sengen, refererer de vanligvis til hvor lang tid penetrerende sex varer fra inngangspunktet til klimaks. Dette måles etter den tiden det tar for en mann å ejakulere, eller “komme”.

Det er svært vanlig at menn vil vare lenger i løpet av sex, eller til og med bekymre seg for at de kommer “for” i senga.

Hvorfor ønsker jeg å vare lenger?

Ønsker å vare lenger under sex er et av de vanligste ønskene folk har rundt sex. Dette er spesielt vanlig, for eksempel i:

  • unge menn uten mye seksuell opplevelse
  • Nye relasjoner, eller med en ny seksuell partner
  • menn som ikke har sex regelmessig

Ikke lenge nok er det bare et problem når det blir en vanlig eller en ekstrem ting.

For noen menn kan det være et medisinsk problem. For tidlig utløsning (PE) er når en mann ejakulerer “for fort” under sex, og er en av de vanligste seksuelle problemene hos menn. Det er imidlertid viktig å huske at prematur utløsning bare er definert som sådan når lengden av tiden før klimaks blir et betydelig problem for enten din eller din partner. PE er vanligvis bare midlertidig, og det finnes en rekke behandlingsalternativer.

Med hjelp vil de fleste menn lære å identifisere punktet av klimaks under kjønn, slik at de bedre kan kontrollere det, og vare lenger.

Hvor lenge er ‘normal’?

Det er ingen fast definisjon for hvor lenge du skal eller skal ikke være i seng. Et lykkelig og sunt sexliv avhenger av å finne en realistisk balanse mellom tiden både deg og din partner vil vare før klimaks.

NHS Choices nettside sier: “En studie på 500 par fra fem forskjellige land fant at gjennomsnittlig tid mellom en mann som satte sin penis i partnerens vagina og ejakulasjon var rundt fem og et halvt minutt.”

Men det viktigste er deg og din partner er begge seksuelt fornøyd.

Teknikker for varig lengre

Hvis du prøver å vare lenger i sengen, er det flere ting du kan prøve. Her er en liste over tips og teknikker for både deg og din partner. Som med alt i sex, er dialogen viktig: sørg for å involvere din partner underveis.

For menn:
Ta en pause! Prøv “stop-start” -metoden: like før du er i ferd med å ejakulere, trekke ut, ta en kort pause og et dypt pust før du fortsetter sex.
Forspill er utrolig viktig for begge parter i sex, og kan ofte øke varigheten og glede av det.
Prøv å onanere et par timer før du har sex. Regelmessig onani er en sunn måte å lære om kroppen din, og vil hjelpe deg med å øke utholdenheten under kjønn.
Tenk på noe annet! Det er et gammelt knep, men leger anbefaler det fortsatt. Prøv å tenke på noe kjedelig under sex for å distrahere deg selv.
Bruk ekstra tykke kondomer: bruk kondomer og ha trygg sex er alltid viktig, men tykke kondomer kan også brukes til å redusere følelsen under sex og hjelpe deg med å vare lenger.
For begge partnere:

Snakk om det. Åpen og omtenksom diskusjon med partneren din er nøkkelen til å nyte et tilfredsstillende sexliv. Kommuniser dine bekymringer overfor dem, og engasjere dem så mye som mulig i dine ønsker eller behov i løpet av sex (for eksempel er mange mennesker for sjenert til å be om stimulering og forspill de trenger før penetrerende sex!)
Positiv og ikke-fordømmende støtte fra en seksuell partner kan gå langt for å hjelpe en person til å holde seg avslappet under sex. Å være avslappet er nøkkelen til å redusere ytelsesangst hvis du eller din partner er nervøs for å vare lenge nok.
Eksperiment! Vær åpen for nye stillinger eller nye typer sex. Ved å komme seg opp, kan mottakspartneren ta kontroll og redusere følsomheten for spissen av mannens penis. Konsentrere seg om en ny posisjon eller fantasi kan ofte hjelpe hvis en mann er bekymret for klimaksering for tidlig.
Utvid din definisjon av sex. Sex er omtrent mye, mye mer enn bare penetrasjon, og bør ikke defineres av den mannlige orgasmen. Lær å glede hverandre på forskjellige måter.

Hvilke medisinske behandlinger er tilgjengelige?

Hvis du har prøvd disse tipsene og teknikkene, og du fortsatt ikke varer så lenge du vil ha det under sex, finnes det en rekke behandlingsalternativer som kan hjelpe.

Disse medisinske behandlingsalternativene er kun anbefalt for menn som har blitt diagnostisert med tidlig utløsning (PE). Hvis du er bekymret for hvor lenge du er ivaretatt under sex, diskuter dine bekymringer med din lokale sykepleier eller lege. De vil være i stand til å anbefale den mest passende form for behandling for din situasjon.

Medisinske behandlinger kan omfatte:

  • Priligy, som er en pille som virker ved å forsinke den kjemiske reaksjonen som forårsaker utløsning. Priligy kan tredoble tiden før utløsning i noen menn.
  • EMLA, som er en aktuell bedøvelse krem ​​som fungerer ved å numbere nerveenden langs penis for å redusere følsomheten og forlenge kjønn.
  • Anestetiske kondomer, som fungerer på samme måte som EMLA-krem. Disse inneholder en liten mengde lokalbedøvelse som dummer penisspissen.
  • SSRI-medisiner (selektive serotoninopptakshemmere), som er en type antidepressiva som kan bidra til å forsinke penisutløsning
  • Forsinkelsessprayer er tilgjengelige, som sprer en liten dose lokalbedøvelse på penis for å redusere følsomheten.

Medisinske behandlinger bør være det endelige feriestedet for menn som ønsker å vare lenger i sengen, etter å ha prøvd de vanlige fysiske triksene og teknikkene. Du bør alltid nøye veie opp de positive fordelene og potensielle bivirkninger av hver form for behandling før du bruker dem.

Når anbefales rådgivning?

Hvis lengden på tiden du holder under sex er et problem for enten deg eller din partner (e), og det ikke blir hjulpet av fysiske teknikker eller medisinske behandlinger, vil du kanskje prøve rådgivning.

Rådgivning eller parterapi kan være svært nyttig når det er en psykologisk grunnårsak til dine seksuelle problemer. I løpet av øktene dine vil din terapeut kunne hjelpe deg med å identifisere og arbeide med eventuelle problemer du måtte ha rundt sex, eller noen underliggende problemer i forholdet ditt.