Hvordan håndtere erektil dysfunksjon

Håndtering av angst og depresjon

Å være i stand til å håndtere erektil dysfunksjon kan føre til at menn mister deres selvtillit, føler seg sint, engstelig og frustrert, eller til og med mister interessen for sex helt. Dette kan true deres forhold og kan til og med resultere i depresjon.

Erektil dysfunksjon kan behandles, men tiden før og under behandlingen kan være vanskelig. Her er noen råd for å hjelpe deg og din partner til å få ditt sexliv tilbake på sporet.

Vær ærlig og åpen om din erektil dysfunksjon

De fleste som håndterer erektil dysfunksjon, eller andre hendelser som kan forårsake psykisk belastning, vil virkelig snakke med noen troverdige og ikke-dømmende. Din partner og legen din vil være viktig for å hjelpe deg med å gjenopprette. Å diskutere problemene dine åpent, gjør det mindre stressende, siden du får hjelp og støtte.

Ikke å få en ereksjon indikerer ikke nødvendigvis ED. Spesielt er det ikke mulig å få ereksjon under påvirkning av alkohol. Stressfulle hendelser eller perioder i livet kan også forårsake midlertidig erektil dysfunksjon.

Hvis problemet forblir i lengre tid, for eksempel hvis du ikke kan oppnå en ereksjon mer enn en i fire ganger, kan det hende du lider av ED. I slike tilfeller er det svært viktig å søke behandling.

Hvorfor søke hjelp?

Menn sjelden lykkes i å takle erektil dysfunksjon på egen hånd. Det kan være veldig vanskelig å selvdiagnostisere den underliggende årsaken.

Hos unge menn har psykologiske faktorer en tendens til å forårsake ED. Angst og traumatiske seksuelle opplevelser legger ytterligere belastning på menn ved å legge til bekymring angående sex.

Dette skaper en ond syklus hvor mer stress blir lagt til ved hver “feil”. Det ekstra stresset bidrar deretter til akkumulering av angst, noe som gjør neste “svikt” mer sannsynlig.

Å anerkjenne problemet og aktivt søke etter en løsning er avgjørende for unge menn.

Hos eldre menn er ED vanligvis forårsaket av fysiske faktorer. ED kan indikere betydelige helserisiko, for eksempel kardiovaskulære problemer (dvs. hjerte- og blodsirkulasjonsforhold, for eksempel høyt blodtrykk eller høyt kolesterol).

Behandling for ED og dens årsaker er avgjørende: det er veldig lett for symptomer å styrke og forverre underliggende årsaker. Uansett om det lider av lav selvtillit eller forholdsforhold, kan konsekvensene av ubehandlet ED være svært skadelig for en manns liv.

Hjelper din partner

ED kan sette påkjenning på et forhold, spesielt hvis det mangler kommunikasjon om problemet mellom partnere. Å støtte din partner er viktig for hans langsiktige utvinning. Den beste måten å gjøre dette på er å oppmuntre ham til å søke profesjonell medisinsk rådgivning og å gi følelsesmessig støtte.

Du og din partner må innse at erektil dysfunksjon er en reell tilstand som krever behandling. I det lange løp kan det føre til selvtillit og psykiske problemer.

Her er fem måter å hjelpe din partner gjennom sin ED:

 • Forstå sin tilstand slik at du vet hva han går gjennom og hvordan han hjelper
 • Påminn om at ED er en veldig vanlig og behandlingsbar tilstand
 • Oppfordre ham til å konsultere en lege og utforske behandlingsalternativer
 • Vis interesse og støtte: Dette kan medføre at han følger med legen dersom han ønsker
 • Tilpass din livsstil: Dette vil hjelpe din partner til å endre sin livsstil til det bedre også, noe som kan bidra til å kurere hans ED. Dette innebærer å spise sunt, trene og unngå å røyke eller ta narkotika
 • Kommunikasjon mellom deg og din partner er nøkkelen. Deling og diskusjon av følelser, bekymringer og behov er en viktig del av partnerens gjenoppretting. Husk at du også kan føle deg under stress mens du støtter ham. Hvis du snakker med partneren din på en slik måte, hjelper det ikke noen av dere, vurder å snakke med en spesialist.

Hvordan kan de psykologiske problemene behandles?

Hvis depresjon er årsaken til erektil dysfunksjon, er antidepressiva og andre former for terapi tilgjengelig. Imidlertid er det viktig å merke seg at antidepressiva kan forårsake eller forverre impotens, så sørg for at du tar opp dette i samråd med en lege, slik at du finner den mest hensiktsmessige behandlingen.

Psykologisk terapi kan hjelpe deg med å jobbe med eventuelle årsaker til ubehag eller angst relatert til sex, samt å forstå hvordan saken kan knytte til større problemer som depresjon.

Forebygging av erektil dysfunksjon

Rolle av diabetes, høyt blodtrykk og andre forhold

Det er to brede kategorier som årsakene til erektil dysfunksjon (ED) faller inn i: fysisk og fysiologisk.

Fysiske helseproblemer er den mest sannsynlige årsaken til erektil dysfunksjon, særlig hos eldre menn. Vanlige kroniske sykdommer som fedme, diabetes og høyt blodtrykk er ofte forbundet med ED, og ​​derfor er en sunn livsstil den beste måten å unngå ED.

For yngre menn er ED ofte relatert til angst, stress eller psykisk traumer på grunn av en plagsom seksuell opplevelse.

Piller som Viagra kan hjelpe en mann å overvinne psykologiske hindringer og gi ham tillit til at alt fungerer perfekt. For eldre menn kan det imidlertid være et viktig skritt for å avdekke og behandle underliggende fysiske årsaker.

Hvordan kan jeg forhindre erektil dysfunksjon?

Bli sunn!

De syv topptipsene for å oppnå bedre helse, både fysisk og fysiologisk, er:

 • Miste vekt: Hvis du er i overvektsbraketten, kan overflødig vekt sette kardiovaskulærsystemet under belastning;
 • Avslutt røyking: dette påvirker blodstrøm og nevro-signaler som normalt sikrer korrekt blodstrøm i penis;
 • Unngå å drikke for mye alkohol (ikke mer enn to drinker om dagen);
 • Oppretthold et balansert kosthold;
 • Kontroller og kontroller blodtrykk og kolesterolnivåer;
 • Være fysisk aktiv: bare 30 minutter per dag kan forbedre blodstrømmen, sinnstilstand og stressnivåer;
 • Reduser stress og få nok søvn (minst 7 timer per natt).

I de fleste tilfeller er nedbrytning av blodkar den viktigste årsaken til erektil dysfunksjon, så du vil sørge for at blodårene dine er i god stand for å tillate normal blodgass. Avhengig av tilstanden til helsen din, kan det ta en pille som ikke alltid viser den mest effektive løsningen.

Pass på diabetes

Diabetes er en annen risikofaktor for erektil dysfunksjon som ofte overses. Skaden forårsaket av blodkar ved unormale blodsukkernivåer kan i det lange løp resultere i ED.

Type 2 diabetes stammer hovedsakelig fra usunn kosthold og mangel på mosjon (enda en grunn til å opprettholde en sunn livsstil for å forhindre ED).

Erektil dysfunksjon hos unge menn

Unge menn lider ofte av “prestasjonsangst”, noe som kan resultere i erektil dysfunksjon.

Å være psykologisk sunn krever ikke at du har nerver av stål. Det er bare viktig å være åpen med dine følelser, og det kan være gunstig å uttrykke og diskutere hvordan du føler.

Søker hjelp fra en seksuell helseekspert kan vise seg å være svært effektiv, spesielt for å jobbe gjennom forholdsproblemer eller angst, som begge kan føre til ED.

Du bør være oppmerksom på at mens rekreasjonsmedisiner og lave nivåer av testosteron ikke er direkte ansvarlige for erektil dysfunksjon, kan de godt påvirke en manns seksuelle kjøring.

Gamle eller unge, husk at det er normalt å oppleve “motorfeil” en gang i mellom. Se etter mangfold og nye opplevelser med partneren din, slik at du kan fokusere på nåtidlig nytelse heller enn å se på tidligere feil.